BABYRUMBA.COM

Baby artikelen met persoonlijke informatie en nog veel meer...

  Home > Baby artikelen > Baby kwaliteitseisen

 
 

 

 

Baby Kwaliteitseisen

De Zwangerschapstest  
De Baby kwaliteitseisen  

Het is belangrijk dat je op een aantal zaken let

Er zijn heel veel baby artikelen in omloop en de meeste voldoen aan door de overheid opgestelde kwaliteitseisen. Maar voor jou zelf en voor de baby zetten wij hier een aantal kwaliteitseisen neer.

Kwaliteitseisen baby spenen

Bedenk voordat je een speen koopt dat de baby gewend raakt aan de vorm van de eerste speen, zodat het niet makkelijk is om over te stappen naar een andere vorm. Sommige spenen bevorderen de ontwikkeling van de kaak en het gehemelte (dentalvorm). Andere bootsen zoveel mogelijk de tepel na (kersvorm).

Voor de veiligheid moet de speen iedere zes weken vervangen worden. Heb je de speen net gekocht dan moet deze eerst uitgekookt worden. Ook tijdens het gebruik van de speen, is het goed minimaal één keer per dag drie minuten uit te koken. Siliconenspenen kunnen in de afwasmachine, omdat ze hittebestendig zijn. Het materiaal is namelijk minder breekbaar dan rubber en zal daardoor minder bacteriën verzamelen.

Kwaliteitseisen baby flessen

Voor je pasgeboren baby moet de fles minimaal één keer per dag drie minuten uitgekookt worden. Na het gebruik moet de fles goed nagespoeld worden met heet water en laat hem uitlekken op een droge plaats. De fles moet iedere keer goed gereinigd worden. Wij doen dit met een speciale borstel, die wij alleen gebruiken voor de fles.

Kwaliteitseisen commode

Bij baby speciaalzaken is een commode redelijk duur in alle soorten en maten. Een ander kastje of werkblad is ook prima. Let hierbij wel op dat de werkhoogte ongeveer 90 centimeter is en het bovenblad moet minimaal 75 breed en 60 centimeter diep zijn. Voor de extra veiligheid zou de zij- en achterkant een rand van 3 centimeter moeten hebben, maar wij hebben dit opgelost door het gebruik van een aankleedkussen met randen. Onze aankleedkast kwam bij de bouwmarkt weg voor een goed prijsje.

Kwaliteitseisen baby wieg

Een baby wieg moet minimaal 30 cm diep zijn, 45 cm breed en 80 cm lang. Om het beter te laten ventileren is een gaatjesbodem erg geschikt. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen aan de wieg zitten, zoals veel voorkomt bij rieten wiegen. Onze dochter heeft haar eerste maanden slapend doorgebracht in een rieten wieg die nog van haar grootmoeder is geweest. Hier waren inderdaad enkele scherpe puntjes. Let dus goed op.

Ook moet de wieg stevig staan dat het niet makkelijk kan kantelen. Bij een schommelwieg is het veilig als het schommel punt geblokkeerd kan worden. Zorg voor een goede bekleding die niet makkelijk loslaat van badstof of katoen. Dit soort stof ventileert goed. Als de baby zo ver is dat het zichzelf kan optrekken of kan zitten, dan moet de wieg aan de kant en zal de baby in bijvoorbeeld een ledikant moeten slapen. Als er eventueel spijlen zijn in de wieg of de ledikant, dan moet de ruimte hiertussen 4 cm tot maximaal 6,5 cm zijn. Er mogen geen koordjes en andere loshangende dingen in de wieg zitten.

Kwaliteitseisen baby ledikant

In een baby ledikant kan een baby tot 3 of 4 jaar slapen. Het is dan ook beter dat de ledikant minimaal 120 cm lang is en 60 cm breed. Ook hier moeten de spijlen minimaal 4 cm tot maximaal 6,5 cm zijn. De hoogste en laagste stand bij een bodem die verstelbaar is, moet 60 cm (laagste stand) en 30 cm (hoogste stand). Let op als de baby/kindje nog maar 20 cm ruimte heeft in de lengte, dan is de ledikant te klein. Handig is als de ledikant een zijwand heeft die geopend kan worden, want dan kan het kindje op latere leeftijd zelf uit de ledikant stappen. Zorg ervoor dat de ledikant een stevige lattenbodem heeft, omdat dit het meest ventileert.

Kwaliteitseisen baby matras

Een baby matras mag niet te zacht zijn. Als hoes of laken het liefst een katoenen tijk. Het beste is een binnenveringsmatras, omdat deze over veel lucht beschikt en goed is voor de ventilatie. Wij hebben een matras gekocht dat antibacterieel is. Dit hebben wij uit voorzorg gedaan, omdat we nog niet wisten of onze dochter over allergieën beschikte. Het matras mag aan de zijkanten niet over te veel ruimte beschikken, maximaal 2 cm. Zorg er voor dat het matras minmiaal 8 cm dik is.

Kwaliteitseisen baby bed opmaken

Het eerste wat ik als vader heb geleerd is om de baby altijd zo dicht mogelijk bij het voeteneind neer te leggen. Dit is uit veiligheidsoverwegingen, omdat de baby dan minder goed onder de dekens kan woelen. De deken en laken moeten tot de schouders van de baby reiken. Zorg ervoor dat de baby zich onder de lakens nog enigzins kan bewegen. Dus niet te strak. In verband met de warmte, vouw nooit het deel van de laken dat overblijft over de baby. Zorg ervoor dat je dit goed onder het matras vouwt.

Bij de eerste twee levensjaren van de baby is kans op verstikking het grootst. Het is beter in deze periode geen dekbed te gebruiken, omdat het te warm is en verstikking kan veroorzaken. Voordat de lakens opgemaakt worden, moet eerste een matrasbeschermer over het baby matras. Daarna een onderlaken en onder het hoofdje een hydrofiele luier. Dan pas kan het baby bed opgemaakt worden met een bovenlaken en een deken.

 

Baby-ArrowTerug naar Baby artikelen

 

  Design door CRYM-media l © 2008 - 2010 Babyrumba.com Copyright en Vrijwaring