BABYRUMBA.COM

Baby artikelen met persoonlijke informatie en nog veel meer...

  Home > Baby Uitzet

 
 

 

 

Baby Uitzet

De zwangerschapsweken vliegen voorbij!

  De Zwangerschapstest
 
De Baby Uitzet

Je bent zwanger! Misschien is dit wel je eerste, tweede of derde kind.

Voordat je gaat bevallen en tijdens de kraamtijd zijn er in ieder geval baby artikelen benodigd. Dit noemen ze ook wel de baby uitzet.

Wanneer kun je echt gaan starten met het voorbereiden van je baby uitzet? Wij begonnen met ons eerste kindje al vroeg, omdat het allemaal zo spannend was.

In zijn algemeenheid kun je het beste gaan starten met de baby uitzet vanaf de zesde zwangerschap maand. Houdt wel rekening met levertijden. Zo had onze kinderwagen een levertijd van drie maanden. Start dus tijdig met de baby uitzet!

Voor de eerste twee tot drie weken (kraamtijd) is er een basispakket benodigd. De meeste zorgverzekeraars sturen een kraampakket. Deze ontvang je twee tot één maand voor de uitgerekende datum (moet je het natuurlijk wel doorgeven aan de zorgverzekeraar). Kijk wel of alles er in zit, gebruik hiervoor onze baby uitzet lijst.

De babyuitzet en de spullen die je nodig hebt voor de bevalling moeten rond de zevende maand in huis zijn. Je kunt vragen of iemand van de kraamzorg je hierbij wil adviseren.

Nu je zwanger bent moet je opeens een heleboel spullen gaan aanschaffen die je zometeen nodig hebt voor de bevalling en voor de nieuwe baby. Van veel dingen had je misschien nog nooit gehoord, of niet bedacht ze ooit nog eens te zullen gaan gebruiken. Hieronder een overzicht.

Stel het kopen van meubels niet te lang uit. Op veel meubels en kinderwagens zit een behoorlijke levertijd.

Misschien kun je spullen overnemen van familie of kennissen, of tweedehands iets kopen op internet. Je kunt ook spullen huren. Heel handig om eerst iets uit te proberen voordat je een aanschaf doet. Bovendien zijn er hoop spullen die je misschien maar kort zult gebruiken. Ook dan is huren of lenen een goede oplossing.

Tenslotte, zorg alvast van te voren dat je klaar bent om alle foto's die je zometeen van je kleine gaat maken goed op kan bergen. Koop een mooi fotoboek of een speciaal babyboek waar je ook nog wat gegevens kunt noteren zoals lengte/gewicht/eerste tandje etc. Als je niet direct begint met het opschrijven van die eerste feitjes over je kind dan komt het er later vaak niet meer van.

Wat heb je nodig voor de bevalling

In het kraampakket van de verzekering zit vaak alles wat je nodig hebt voor de bevalling en de eerste kraamweek. Wacht tot je weet wat er in dit pakket zit voor zelf vanalles te gaan kopen.

Ga je borstvoeding geven, zorg dan dat je de volgende dingen in huis hebt:

Spulletjes die je later (na de bevalling) aan kan schaffen

  slaapzakje
  wipstoeltje
  campingbedje
  luiertas met verschoningszeiltje

Borstkolf
Bij de start van borstvoeding kan het gebeuren dat er zich problemen voordoen. Soms heb je dan een borstkolf nodig. In de meeste gevallen kun je het beste kiezen voor een elektrische borstkolf. Soms kun je het ook oplossen met een handborstkolf. Overleg hierover met de kraamverzorgende, zij kan je hierin adviseren. Wanneer je besluit een handborstkolf aan te schaffen, kun je deze ook kopen via onze kraamverzorgende. 

Voor de baby uitzet is het een en ander nodig, handig is dat je 1 maand voor de bevalling alles al hebt. Immers kan je kindje eerder komen maar ook met 35 weken zanger zijn hebben de meeste aanstaande ouders geen zin meer om de winkels af te struinen.

Baby Uitzet Lijst

 

Baby Tijdschrift

 

Baby Boek

 

Voedingsbh

 

Aankleedkussen

 

Voedingskussen

 

Fopspeen

 

Luieremmer

 

Commode

 

Baby Badje

 

 

  Design door CRYM-media © 2008 - 2012 Babyrumba.com Copyright en Vrijwaring