BABYRUMBA.COM

Baby artikelen met persoonlijke informatie en nog veel meer...

  Home > Zwangerschapstest

 
 

 

 

De Zwangerschapstest

De Zwangerschapstest  
Yep, ze is zwanger  

Heb je het vermoeden zwanger te zijn?

De menstruatie blijft uit en je begint te twijfelen. Je hart gaat bonzen, toch wel best spannend... Om deze onzekerheid weg te nemen kun je een zwangerschapstest doen.

Voor de zwangerschapstest gebruikten wij een Clearblue Step Zwangerschapstest. Deze is er gebruiksvriendelijk en je krijgt een resultaat binnen één minuut. Nadat jou menstruatie zou moeten beginnen kun je de test op elk tijdstip van de dag uitvoeren. Clearblue is meer dan 99% nauwkeurig.

Ik herinner ons moment nog. Tijdens het avondeten waren wij de dagelijkse dingen aan het bespreken. En opeens begon ze heel erg diep te lachen,,, zo'n lach dat je weet, er moet iets aan de hand zijn. :) Na mijn laatste hap yoghurt hoorde ik onder de tafel vandaan een knisperend geluid van de verpakking. En het kwam te voorschijn... Haar lach zei alles al.. en toen zei zij... Ik ben zwanger!!!

Een positieve zwangerschapstest. "Ongelofelijk, is het echt waar"? Vervolgens zochten we in een staat van ongeloofwaardigheid op het internet 'wat moeten we nu doen'...? Er zijn vele soorten zwangerschapstesten. Daarom delen wij onze ervaringen en kunnen wij jullie adviseren op een hele eigen manier.

Predictor-ZwangerschapstestOok zo'n zwangerschapstest die hoog staat aangeschreven is die van het merk Predictor.

Een betrouwbare en snelle test om thuis zelf vast te stellen of je zwanger bent.

Twee in 1 doosje. Nu slechts € 16,95

Bestel de Predictor zwangerschaptest >

 

 

ZwangerschapstestDe digitale Clearblue is net zo goed als de 'gewone' zwangerschapstest en geeft net zo veel zekerheid.

De digitale is alleen qua prijs duurder, maar met één stap is de test zeer eenvoudig te gebruiken.

Nu slechts € 21.95

Bestel de digitale zwangerschapstest >

Twijfel jij of je zwanger bent of niet? Of lukt het maar niet om zwanger te worden? Er zijn verschillende testen beschikbaar die precies vertellen wanneer jou ovulatie is. Test jezelf!  

 

Maar hoe voer je zo'n zwangerschapstest uit?

  1. Lees altijd de bijsluiter van de zwangerschapstest
  2. Houdt de test in de urinestraal
  3. De test kleurt roze of paars
  4. Laat de test plat liggen op een heel mooi plekje
  5. Na ongeveer vijf minuten is de uitslag af te lezen
  6. Het zwangerschapstest streepje

Die vijf minuten duren dan wel erg lang hoor...

  • Bij 1 lijn ben je NIET zwanger (zwangerschapstest negatief)
  • Bij 2 lijnen ben je WEL zwanger! (zwangerschapstest positief)

De Predictor is net zo duur als de Clearblue Step Zwangerschapstest die wij ook hebben gebruikt.

Betrouwbaarheid zwangerschapstest

De controlelijn laat zien of de test wel goed is uitgevoerd. Is er te weinig urine opgenomen of is de test niet goed uitgevoerd, dan verschijnt deze lijn niet.

De zwangerschapstestlijn verschijnt alleen als er een bepaald soort stofje is aangetroffen in je urine. Dat stofje heeft vast te maken met je zwangerschapshormonen. Hoe dat precies werkt lees je hieronder.

 

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Als je zwanger bent dan maakt je lichaam een zwangerschapshormoon hCG (human Chorionic Gonadotrophin) aan. Deze hormoon neemt toe wanneer je net zwanger bent. Vanaf de eerste dag van je verwachte menstruatie is de Clearblue Step Zwangerschapstest in staat zeer kleine hoeveelheden van dit hormoon waar te nemen.

 

Zijn er nog twijfels?

Twijfel is nooit goed,, anders komt het echte 'wow' gevoel niet bij je los... De testlijn hoeft maar heel licht van kleur te zijn, dan is de uitslag al positief!

Twijfel je alsnog, dan kun je na twee dagen opnieuw een zwangerschaptest uitvoeren. Zorg er wel voor dat je urine niet te slap is, door bijvoorbeeld alcohol. Ben je inderdaad zwanger, dan zie je de testlijn weer te voorschijn komen.